Warning: A non-numeric value encountered in /home/customer/www/orangedigital.nl/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5852
06 - 338 26 290 info@orangedigital.nl

FEED MARKETING

Adverteer door middel van je productfeed en een real-time koppeling met je webshop.

Feedmarketing is het adverteren waarbij er gebruik wordt gemaakt van een datafeed (XML-feed) waarin alle informatie is opgenomen. Deze is real-time gekoppeld aan de webshop waardoor de informatie altijd up-to-date is. Zo wordt er bijvoorbeeld voorkomen dat er wordt geadverteerd op product die niet voorradig zijn of een lage marge hebben.

Feed Marketing

In de datafeed worden verschillende eigenschappen meegenomen zoals de kleur, de maat, het merk en de prijs. Om te kunnen adverteren op bepaalde platformen is een datafeed vereist zoals bijvoorbeeld Google Shopping.
Naast Google Shopping wordt feedmarketing ook veel gebruikt op platformen zoals Marktplaats, Beslist.nl, Kieskeurig en Bol.com.

Elk platform vereist een eigen opbouw van de datafeed waardoor er vaak een aparte feed gemaakt moet worden, wat extra tijd en kosten met zich meebrengt. Om dit te voorkomen werken wij met feedmanagement tools om zelf eenvoudig aanpassingen in de datafeed te kunnen doorvoeren om zo ook campagnes te kunnen optimaliseren.

Google Shopping

Met Google Shopping kun je producten promoten onder shoppers. Shoppers kunnen mensen zijn die oriënterend van aard zijn of al concreet weten wat ze willen en aan het vergelijken zijn op voorwaarden zoals prijs. Het grote voordeel van Google Shopping is dat je kan adverteren met tekst en beeld en dat je ook gelijk de prijs kan tonen. Hierdoor koop je kwalitatief verkeer in dat al kans heeft gehad om op belangrijke punten af te haken als het product niet aansluit bij hun zoekvraag.

Online promotie van de producten is echter slechts het begin. Door slim gebruik te maken van allerlei aanvullende data, zoals bijvoorbeeld website gedrag uit Google Analytics kunnen we erg gericht Google Shopping inzetten om extra verkopen te stimuleren op erg gunstige voorwaarden. Vaak wordt adverteren met Google Shopping als complex ervaren doordat er geadverteerd wordt op basis van een product datafeed die ingeladen wordt in het Merchant Center van Google.

Marktplaats Admarkt

Marktplaats is een van de grootste zoekmachines van Nederland op gebied van producten. Via de Marktplaats Admarkt is het mogelijk om betaalde advertenties te plaatsen en daarmee krijg je toegang tot een groot bereik onder een doelgroep met een hoge koopintentie. In vergelijking met andere kanalen zijn de tarieven relatief laag, waardoor er tegen interessant voorwaarden relevant bezoek naar de website gehaald kan worden.

Door feedmarketing maken we koppeling tussen het platform van Marktplaats en de webshop en kunnen we gericht producten promoten met een actueel aanbod. Door middel van datafeed tools zorgen we optimale XML-feed voor Marktplaats waarmee we campagnes kunnen inzetten en optimaliseren.

Bij ons of bij jou?

Start met het genereren van relevante bezoekers door de optimalisatie van jouw digitale kanalen. Wij zijn er klaar voor!

10 + 1 =