Warning: A non-numeric value encountered in /home/customer/www/orangedigital.nl/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5852
06 - 338 26 290 info@orangedigital.nl

CONVERSION RATE OPTIMIZATION (CRO)

CRO zorgt ervoor dat bezoekers, klanten worden.

CRO helpt bezoekers sneller tot hun doel te komen op je website of webshop. We testen met verschillende tools om de conversiepaden te optimaliseren.

CRO

CRO (conversion rate optimization) is het sluitstuk van van een digitale marketing strategie. Elk kanaal, betaald of onbetaald stuurt verkeer door naar bepaalde pagina’s op een website. Of dit verkeer converteert is afhankelijk van verschillende factoren, waarbij relevantie één van de belangrijkste is. Relevantie is in onze optiek een combinatie tussen kwalitatieve verkeersbronnen en goede landingspagina’s.

Orange digital hanteert een heldere aanpak die bestaat uit 3 fasen:

CRO Traffic Analyse fase

Het is belangrijk om vast te stellen dat elke pagina relevant verkeer ontvangt. De homepage moet bijvoorbeeld geen verkeer krijgen voor specifieke productcampagnes. Daar en tegen zou elk specifiek product een eigen landingspagina moet hebben. Dit zorgt voor converterende bezoekers.

Orange Digital brengt in deze fase de verkeersbronnen en de bijbehorende landingspagina’s in kaart.

CRO Testfase

Nadat we alle verkeersbronnen en landingspagina’s hebben geanalyseerd wordt het tijd om conversietools in te zetten. Deze tools geven ons inzicht in het gedrag van bezoekers. Hieruit kunnen we conclusies trekken en bepalen of alle elementen op een logische plaats staan.

CRO Optimalisatiefase

Als de resultaten uit de testfase bekend zijn, starten we met A/B testen en multivariabele testen. Dit doel we met behulp van VWO, deze software geeft ons duidelijke handvatten om pagina’s te optimaliseren en dus hogere conversies te behalen. VWO is eenvoudig door ons te installeren als er gebruik wordt gemaakt van GTM (Google Tag Manager).

Bij ons of bij jou?

Start met het genereren van relevante bezoekers door de optimalisatie van jouw digitale kanalen. Wij zijn er klaar voor!

10 + 11 =